Molengaarde

WhatsApp groep

Als je aan de groepschat bent toegevoegd, dan heb je van ons de vraag gekregen of je er bezwaar tegen hebt om je gegevens (Adres, Email, Telefoonnummer) te delen met de andere leden in de groep. Als dat zo is, dan zullen je gegevens door ons ook niet gedeeld worden. WhatsApp staat standaard echter zo ingesteld dat een set aan persoonlijke gegevens zichtbaar is voor leden van groepen waar je aan bent toegevoegd. Als het zo is dat je voor andere leden in de groep liever anoniem blijft, dan kan dat.

- Hiervoor ga je vanuit het startscherm van WhatsApp naar <instellingen>
- D
an naar <account>
- E
n vervolgens <privacy>

Hier kun je instellen wie kan zien wanneer jij voor het laatst bent gezien, wie je profielfoto mag zien en wie je status mag zien. Deze kun je veranderen van <iedereen> naar <mijn contacten> of <niemand>. Let op! Dit doe je dan niet alleen voor de MolengaardeApp, maar voor alle groepen waar je lid van bent.

instellingen algemeen  account privacy

De ene groep heeft super interessante of belangrijke gesprekken terwijl de andere groep alleen maar onzin stuurt. Je kunt er zelf voor kiezen van welke groepen je meldingen wilt ontvangen. Als je zonder te kijken wilt weten of er een bericht van de MolengaardeAPP binnenkomt dan:

- Selecteer je de groep en vervolgens druk je:
- Bovenaan op <de naam van de groep>
- Nu druk je op <aangepaste meldingen> 
En die functie zet je aan.


Je kunt er hier voor kiezen om de groep een aparte klank als melding geven. Ik heb er bv. voor gekozen om het geluid van een sirene op de Molengaarde appgroep te zetten. Je weet dan meteen dat het om een serieus bericht gaat.